Ga naar de inhoud

Expertise

PSW Thuis heeft veel kennis en ervaring op het gebied van mensen met een verstandelijke beperking met eventuele bijkomende problematiek. We gaan uit van de kracht, het talent en de dromen van iedere cliënt. In Noord- en Midden-Limburg werken we met veel andere organisaties samen om elke cliënt een passende oplossing te kunnen bieden. We gaan niet uit van het aanbod, maar bekijken per cliënt wat de vraag of ondersteuningsbehoefte is en hoe wij hierin kunnen bijdragen.

Sociale innovatiepartner

Voortdurend de beste kwaliteit zorg en ondersteuning bieden vraagt om het bundelen van krachten. Het is dan ook niet voor niets dat we voortdurend de dialoog aangaan met andere zorg- en welzijnsorganisaties, zorgverzekeraars, bedrijven, onderwijs en gemeenten. Samen zijn we in staat om tot innovatieve en betaalbare oplossingen te komen. We kunnen dit waarmaken doordat we een krachtig lokaal netwerk hebben.

Met wie werken we samen?

VIJF

VIJF maakt zorg en ondersteuning weer simpel. Terug naar waar het écht om gaat: direct goed en snel geholpen worden, één vast aanspreekpunt, oprechte en persoonlijke aandacht, lokaal en dicht bij jou in de buurt, los van ingewikkelde regels en geldpotjes. Heel vanzelfsprekende dingen eigenlijk, maar toch heel bijzonder.
Vijf brengt diensten op het gebied van welzijn, geestelijke gezondheid, ouderenzorg, verslavingszorg en ondersteuning voor mensen met een beperking samen. Eén voordeur, een aanspreekpunt. Vijf verbindt, Vijf helpt en Vijf wijst je de weg.
Naar de website van VIJF

Doen Venlo

In Doen Venlo werken de begeleiders van de Zorggroep, Vincent van Gogh en PSW  met elkaar samen in wijkteams. Dit doen we in drie teams verdeeld over drie gebieden: Venlo-Noord, Venlo-Zuid en Blerick. We kunnen vanuit de verschillende organisaties de juiste ondersteuning bieden die past bij de verschillende cliëntvragen en de mogelijkheden in de wijk. We werken aan het persoonlijk herstel van de cliënt en aan het vergroten van de plek in de maatschappij. Denk aan het verstevigen van een sociaal netwerk, betere dagbesteding of meer deelname aan werk en opleiding.
Naar de website van doenlimburg.


Beschermd Wonen Noord- en Midden Limburg

Zelfstandig wonen kan soms uitdagingen met zich meebrengen, waar je zelf niet het antwoord op hebt. TeamBW biedt jou de ondersteuning en nabijheid die jij nodig hebt. Wij sluiten tijdelijk aan bij jou en zijn er als jij dat nodig hebt. 24 Uur per dag, 7 dagen per week. Zo zorgen wij ervoor dat je veilig en met passende ondersteuning en begeleiding kunt wonen en je leven kunt oppakken. Samen werken we aan het versterken van jouw kwaliteiten en de vaardigheden die jij nodig hebt om een leven te leiden dat bij jou past. Ben je 17 jaar of ouder? Dan ben je bij ons op de goede plek.
Als je hier klikt, vind je meer informatie over beschermd wonen.

Steun door jou

Een kind dat extra zorg en ondersteuning nodig heeft, vraagt van zijn/haar ouders vaak net iets meer. Deze ouders kunnen de zorg niet altijd uit handen geven aan iemand uit de omgeving, omdat niet iedereen de juiste zorg en aandacht richting het kind kan bieden. Ook voor deze ouders is het belangrijk dat ze soms even op adem kunnen komen, om vervolgens weer door te kunnen. Door de ouders de mogelijkheid te bieden om zo nu en dan een momentje voor zichzelf te pakken, kunnen zij de zorg voor hun kind beter aan. Hier zijn niet alleen de ouders, maar ook het kind bij gebaat.
Naar de website Steun door jou.

Ervaringsverhalen